شرح طريقة عمل بلح الشام المصرى 2012,طريقة تحضير بلح الشام,طريقة عمل صوابع بلح الشام المصرى,عجينة بلح الشام,خطوات عمل بلح الشام,وصفة عمل بلح الشام 2012,شرح بالصور عمل بلح الشام 2012,شرح بالفيديو عمل بلح الشام بالفيديو
شرح طريقة عمل بلح الشام المصرى
- المقادير: 1/2 كيلو دقيق 1/2 لتر ماء كوب زيت 1/2 ملعقة صغيرة ملح 1/2 ملعقة صغيرة سكر 1/2 ملعقة صغيرة فانليا مقدار زيت للتحمير لازم يكون بارد عن التحمير
- مقدار شراب ثقيل جدا عدد 6 بيض
- التحضير: نضع الماء والزيت والملح والسكر على النار
بعد الغليان نضع الدقيق مره واحده
نمزج الخليط جيدا لمده حوالى نصف ساعه
نرفعه من على النار بعد ان اصبح مثل الكوره ولا يلتسق بالكزرولا
نضع العجينه فى العجان ونشغله الى ان تهدا العجينه
نضع البيض واحده واحده مع الضرب المستمر
ونضع الفانليا مع البيض
اذا لاحظنا ان العجينه نشفه نوعا نضع بيضه ذياده - الطبخ: نضع الجينه بكيس به بلبله
نقطع الجينه فى زيت بااااااااااااااااااااارد
نتركها تتحمر مع مراعاه التقليب عند اللزوم لكى تحمر من الوجهين
بعد ما يكون لونها ذهبيا نضعها فى شراب سميك
......................................